Sommarkurs i landskapsmålning i Bergkvara 3-7 juli

Vi ger vi oss ut i naturen för att teckna och måla såväl de stora landskapen som de små detaljerna. Vi har genomgångar där vi går igenom komposition, hur teckning och färg styr bilden och hur vi faktiskt omvandlar våra intryck ute i naturen när de ska ner på papper och duk.

Under kursens gång så kommer vi besöka olika platser runt Kulturmagasinet och arbetar såväl ute i naturen som inne i ateljén där det kommer finnas plats till att fördjupa sig i sina bilder.

Du väljer själv vilket material du vill jobba med – oljefärg, akryl eller akvarell. Vi kommer ha gemensamma genomgångar där vi tittar på andras måleri och diskuterar olika förhållningssätt till att arbeta med måleri med naturen som utgångspunkt.

Avgift: 3 600 kr inkl. lunch på Dalskärs Sjökrog
Kurstid: 3–7 juli, kl. 9:00 – 15:00
Lärare: Susanna Nygren. Konstnär, bosatt och arbetar i Stockholm. Utbildad vid Valands Konsthögskola i Göteborg. Undervisar bland annat på Carl Malmstensskolan i Stockholm. susannanygren.se.

Boende: Det finns flera alternativ för boende under kursen. Kulturmagasinet har ett trivsamt gästhus med tre rum, allrum och kök. Ett enkelbäddsrum kostar 1 800 kr/vecka och ett dubbelrum omkring 1 200 kr/vecka och person (fem övernattningar). Enstaka nätter för kursdeltagare 400 kr. Medtag eget sänglinne.
Boende finns också på närbelägna Bergkvara vandrarhem.
Ingen frukost serveras men fullt utrustat fräscht kök där man göra frukost och laga mat.


Resa från Stockholm
:
Bra och kommer alltid i tid är bussbolaget Silverlinjen. Sthlm C -Kalmar ca 500kr enkel sedan buss 121 till Bergkvara hamn. Bussarna ankommer och avgår från Kalmar C.

För anmälan och mer information. /www.kulturmagasinet.nu/anmalan-info/

Vill du veta mer om kursens innehåll kontakta Susanna på mejladress susalifou@gmail.com