Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av att måla och som vill utvecklas, få nya perspektiv och komma vidare i ditt måleri.
Vi börjar dagen med fika och en bildvisning på något tema. Bilderna jag visar är på både samtida måleri och äldre.
Dagens arbete avslutas med en gemensam genomgång, där alla kan ta del av varandras arbeten och både få och ge respons.
Som nybörjare får du anpassade uppgifter för du skall få grundläggande kunskaper om bildkomposition, och färgens egenskaper. Du får individuell handledning och guidning på vägen.
För dig som har mer erfarenheter av att måla är syftet med kursen att du skall få inspiration och suport att undersöka din kreativitet och personliga bildvärld. Du ges möjlighet att utveckla ditt estetiska seende och kan därmed avgöra hur färgen och ditt sätt att hantera materialet påverkar bilden och dess uttryck. Du har möjlighet att prova olika sätt att måla och olika typer av motiv. På så sätt samlar du en palett av erfarenheter och kunskaper i sökandet efter din personliga bildvärld.

CIMG0749
Du får individuell handledning anpassad efter dina behov och önskemål. Du väljer själv  vad du vill arbeta med. Jag ger dig support och guidning på vägen.

Praktisk information

  • Det finns stafflier, målarbord o skivor.
  • Tag med eget målar material.
  • Det går inte att lämna kvar målningar i lokalen p.g.a. utrymmesbrist.
  • Om du målar med olja rekommenderar jag dig att ta med en papperspåse så ska jag visa dig hur du enkelt får med dig din målning.
  • Att använda lösningsmedel är inte önskvärt i lokalen (p.g.a. allergirisk)
  • Vid förhinder att närvara vid något kurstillfälle har du möjlighet att hoppa in i någon av de andra kurserna under terminen.

Här är några bra ställen att handla målarmaterial på:

  • Jordis, har flyttat till Hornsgatan 80.
  • KCK, Konstnärernas centralköp.  Fiskargatan 1.

Har du några frågor så ring gärna mig Tel. 070-15 55 120 eller mail, susalifou@gmail.com