Målarkurs i Sorrento 28 sept -5 okt -24 FULLBOKAD

Du är varmt välkommen till denna fantastiska plats.

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och dig som är en mer erfaren målare. Under en intensiv vecka lägger vi tonvikten på målning där du får möjlighet att utveckla, upptäcka och undersöka måleriets underbara värld.

Deltagarna får tillgång till grunderna i målning och teckning. Du får bekanta dig med verktygen och målarmaterialet, du får kunskap om färg, valör och bildkomposition. Och att utveckla ditt personliga uttryck.

Du som har erfarenhet av att måla får individuell handledning och möjlighet att vidga och fördjupa ditt sätt att ”se” och det personliga uttrycket i ditt måleri.

En materiallista kommer att skickas ut i god tid innan resan.
Vi har även lagt upp ett program för att stimulera våra sinnen och vår nyfikenhet. Vi upplever Sorrento och tar oss till Pompeji och Capri där vi tar del av konst, kultur och natur.

Pris
11.580 SEK per person i delat dubbelrum på B&B, 7 nätter, inklusive halvpension.
Enkelrumstillägg: 5.600 SEK.
Priset för kurs i måleri i ca 5 timmar om dagen, söndag till fredag förutom utflyktsdagar 3.300 SEK.
målarkursen faktureras separat.
Frukosten serveras både inomhus och utomhus på en terrass. Det finns möjlighet att sitta under tak ute och måla om vädret inte är bra.

Boende
Det finns dubbelrum i olika storlek som antingen har balkong eller uteplats. Rummen har AC, TV och minibar. Läget är ovanför Sorrento och stranden Marina Grande. Man befinner sig på landet i ett område med sparsam bebyggelse. Det tar ca 25 min att gå ner till centrala Sorrento via småvägar som avslutas med några trappor.
Vårt boende har en minivan som gratis hämtar upp sina gäster till boendet, så man behöver inte gå upp. Det finns en liten pool, med bar intill och sittmöbler. Mot havet ligger en stor trädgård, därifrån ser man en del av kusten.

 

Utflykter
Monica Jörgensen på Costiera Travel följer med gruppen på utflykter som guide och reseledare. Vi upplever Sorrento, förra året tog vi oss till Pompeji och Capri. I år kanske det blir  Circumvesuviana som ligger i närheten av Pomeji, en mycket välbevarad stad. Här finns väggmålningar, golv av mosaikmarmor där färgerna i stor utsträckning finns kvar. Många hus saknar enbart tak. Museo Archeologico Nazionaledi Napoli är också ett fint alternativ.Pompeji och ta båten till Capri för att se Axel Munthes Villa San Michele. Den berömda orten Positano kan nås via båt om vi önskar flera utflykter.
Sorrento har mycket att erbjuda så som: klosterträdgården, intarsiamuséet, citronodlingar och vackra utsikter och byggnader.
Kostnader som tillkommer på plats
De måltider som inte ingår i programmet.
Inträde på utflykterna och resorna med buss, minivan och båt.
Vi kan hjälpa till med bokning av flygbiljetter till Neapel eller Rom.
Bokning
Preliminär anmälan görs skriftligt till Monica Jörgensen på Costiera Travel
Mejl: monica.jorgensen@costiera.se
Vi har ett begränsat antal platser så först till kvarn.
Betalning och Villkor
Efter en bekräftad anmälan den 1 juli sker en första delbetalning på 20% inom tio dagar.
Slutbetalning sker senast 45 dagar före avresan.
Costiera Travel har rätt att ställa in resan vid för få deltagare, då återbetalas delbetalningen.
Vid avbokning vid t ex sjukdom se www.costiera.se/kontakt/viktig info

Har du frågor
För frågor när det gäller själva kursen i måleri kontakt Susanna:
susalifou@gmail.com
mobil: +46 (0) 70 15 55 120
För mer info angående bokning, boende och Sorrento kontakta Monica:
monica.jorgensen@costiera.se
www.costiera.se

 

I Siena 2024
14-21 september, grupp I, FULLBOKAD
21-28 september, grupp II, FULLBOKAD

 

Välkommen till La Gavina, en liten familjedriven ekologisk bondgård och värdshus, ca 9 km utanför Sienna. Omgivet av de grönskande toskanska kullarna, bland ekskogar, olivlundar och ängar.

Huvudbyggnaden bär spår av den ursprungliga medeltida byggnaden som går tillbaka till 1300 talet, vilket också ger platsen dess karaktär.

Måltiderna som vi blir serverade är omsorgsfullt tillagade enligt den traditionella toskanska husmanskosten. Huvudsakligen med ekologiska ingredienser från gården eller lokala producenter.

Vi befinner oss i en inspirerande målarmiljö omgivna av motiv i den vildvuxna trädgården med den Toskanska vyn ut över kullarna. Här finns också en liten pool på gården som vi har tillgång till. Samt en byggnad med ett stort uterum, inga väggar bara tak som skyddar oss från både regn och värme. En bra plats att måla på och här kan vi förvara vårt målarmaterial.

Under en intensiv målarvecka får du möjlighet att utveckla, upptäcka och undersöka måleriets underbara värld. Du får tillgång till grunderna i målning och teckning, bekanta dig med verktygen och materialet, du får kunskap om färg, valör och bildkomposition och att utveckla ditt personliga uttryck. Målardagen börjar med en kort bildföreläsning samt en presentation av dagens uppgift (frivillig). Du får individuell handledning anpassad efter dina behov och önskemål. Dagen avslutas med en gemensam genomgång där vi samtalar om dagens uppgift som kan handla om färg, komposition och det personliga uttrycket.

Det finns möjlighet att göra en utflykt till Sienna, där vi kan får en guidad visning. Utflykten är frivillig och ingår inte i kursavgiften.

Emiliano vår värd, erbjuder en vinavsmaknings kväll han presenterar några lokala viner. Vi kan också få en matlagningsshow om hur man gör hemmagjord pasta. Ingen extrakostnad.

Jag är konstnär utbildad på̊ konsthögskolan Valand i Göteborg och jag har lång erfarenhet av att undervisa i målning och teckning. I början på 2000-talet började jag driva egna kurser i måleri samt arbetar som universitetsadjunkt på̊ Malmstenskolan vid Linköpings universitet i konstnärlig gestaltning.

INGÅR: Helpension du inkvarteras i enkel eller dubbelrum, kursavgift och turistskatt.
PRIS: Dubbelrum 11 920: -, Enkelrum 13 565: – priset kommer att regleras efter kursändringar fram t.o.m. 30/maj 2024, det är ännu preliminärt.

ANMÄLAN: Mejla din anmälan till mig, betalar en anmälningsavgift på 1000:-, gäller även som definitiv bokning. Betalas in till Susanna Salifou Nygren, personkonto 560311 – 3548 clearing nr 3300 Nordea. En del av den resterande kursavgift kommer jag att fakturera dig, den andra delen betalar du vid kurstillfället. Anmälan är bindande. Vid ev. avbokning betalas kursavgiften (förutom 300 kr adm. kost.) tillbaks endast om någon på väntelistan kan ta din plats eller mot uppvisande av läkarintyg.

Har du frågor är du välkommen att mejla  susalifou@gmail.com eller ringa 070 15 55 120.
Här kan du se vika kurser som ges under terminen, www.malarkurser.se och min konst, www.susannanygren.se vill du läsa mer om La Gavina gå in på www.lagavina.it