Målarkurs i Sorrento Italien 8-15 oktober 2022

Du är varmt välkommen till denna fantastiska plats.

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och dig som är en mer erfaren målare. Under en intensiv vecka lägger vi tonvikten på målning där du får möjlighet att utveckla, upptäcka och undersöka måleriets underbara värld.

Deltagarna får tillgång till grunderna i målning och teckning. Du får bekanta dig med verktygen och målarmaterialet, du får kunskap om färg, valör och bildkomposition. Och att utveckla ditt personliga uttryck.

Du som har erfarenhet av att måla får individuell handledning och möjlighet att vidga och fördjupa ditt sätt att ”se” och det personliga uttrycket i ditt måleri.

En materiallista kommer att skickas ut i god tid innan resan.
Vi har även lagt upp ett program för att stimulera våra sinnen och vår nyfikenhet. Vi upplever Sorrento och tar oss till Pompeji och Capri där vi tar del av konst, kultur och natur.

Pris
12.700 SEK per person i delat dubbelrum på B&B, 7 nätter, inklusive halvpension.
Enkelrumstillägg: 5.600 SEK.
Priset innefattar kurs i måleri i ca 4 timmar om dagen, söndag till fredag.
Frukosten serveras både inomhus och utomhus på en terrass. Det finns möjlighet att sitta under tak ute och måla om vädret inte är bra.Boende
Det finns dubbelrum i olika storlek som antingen har balkong eller uteplats. Rummen har AC, TV och minibar. Läget är ovanför Sorrento och stranden Marina Grande. Man befinner sig på landet i ett område med sparsam bebyggelse. Det tar ca 25 min att gå ner till centrala Sorrento via småvägar som avslutas med några trappor.
Vårt boende har en minivan som gratis hämtar upp sina gäster till boendet, så man behöver inte gå upp. Det finns en liten pool, med bar intill och sittmöbler. Mot havet ligger en stor trädgård, därifrån ser man en del av kusten.

Utflykter
Monica Jörgensen på Costiera Travel följer med gruppen på utflykter som guide och reseledare. Vi upplever Sorrento, förra året tog vi oss till Pompeji och Capri. I år kanske det blir  Circumvesuviana som ligger i närheten av Pomeji, en mycket välbevarad stad. Här finns väggmålningar, golv av mosaikmarmor där färgerna i stor utsträckning finns kvar. Många hus saknar enbart tak. Museo Archeologico Nazionaledi Napoli är också ett fint alternativ.Pompeji och ta båten till Capri för att se Axel Munthes Villa San Michele. Den berömda orten Positano kan nås via båt om vi önskar flera utflykter.
Sorrento har mycket att erbjuda så som: klosterträdgården, intarsiamuséet, citronodlingar och vackra utsikter och byggnader.

Kostnader som tillkommer på plats
De måltider som inte ingår i programmet.
Inträde på utflykterna och resorna med buss, minivan och båt.
Vi kan hjälpa till med bokning av flygbiljetter till Neapel eller Rom.

Bokning
Preliminär anmälan görs skriftligt till Monica Jörgensen på Costiera Travel
Mejl: monica.jorgensen@costiera.se
Vi har ett begränsat antal platser så först till kvarn.

Betalning och Villkor
Efter en bekräftad anmälan den 1 juli sker en första delbetalning på 20% inom tio dagar.
Slutbetalning sker senast 45 dagar före avresan.
Costiera Travel har rätt att ställa in resan vid för få deltagare, då återbetalas delbetalningen.
Vid avbokning vid t ex sjukdom se www.costiera.se/kontakt/viktig info

Har du frågor
För frågor när det gäller själva kursen i måleri kontakt Susanna:
susalifou@gmail.com
mobil: +46 (0) 70 15 55 120
För mer info angående bokning, boende och Sorrento kontakta Monica:
monica.jorgensen@costiera.se
www.costiera.se