Kursen vänder sig till dig som vill experimentera eller helt enkelt bara skapa bilder med en annan teknik och metod än måleriet. Här finns andra möjligheter att experimentera med bildens utryck. Som målar kan det vara ett bra sätt att undersöka bilden med en annan metod vilket kan öppna upp för nya idéer till måleriet. Kursen passar lika bra för dig som är nybörjare som för dig som är en mer erfaren målare.

  • Vi arbetar med papper av alla de slag, som målade papper i olika nyanser, strukturer och reklam, vecko- och dagstidningar. Vi klipper, river och klistrar.
  • Det går också att teckna och måla i collaget. Möjligheterna och variationerna att ta sig fram är oändliga.
  • Du väljer själv hur och med vad du vill arbeta. Som t.ex. att göra självporträtt, landskap, mer eller mindre abstrakt.
  • Det kan vara bra att ha en bild som utgångspunkt för ditt collage, gärna utskrivet på papper.
  • Vi börjar med kaffe och inspirations bildvisning på collage och avslutar helgen med en gemensam genomgång.

Material som du behöver ha med dig: Lim, sax och det papper du vill använda i collaget och det papper el. kartong som du vill göra ditt collage på. Pennor och färg om du vill använda det.

Jag tar med mig: En del pappers material och även material för att göra frottage (man lägger pappret på en yta med struktur och gnuggar med t.ex. en penna el. krita över pappret och får på så sätt ett avtryck av strukturen på pappret) på så sätt kan du få spännande ytor med mönster och struktur att arbeta med.

Du är varmt välkommen!